Αρχειο

Περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ

«Έχουμε δεσμευτεί» λέει ο Βρούτσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52065-106253.jpg

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο υπουργός εργασίας προανήγγειλε τις επικείμενες περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Συγκεκριμένα ο Βρούτσης είπε στην επιτροπή «Εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις είναι θέματα, για τα οποία η χώρα μας έχει δεσμευτεί με νόμους που ψηφίστηκαν από τη Βουλή και σε επίπεδο Μνημονίου. Αυτά θα γίνουν» και πρόσθεσε ότι «το εφάπαξ και οι επικουρικές συντάξεις είναι ανταποδοτικές παροχές και δεν σχετίζονται με τον κρατικό προϋπολογισμό».

Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία οι περικοπές θα επηρεάσουν περίπου 250.000 ασφαλισμένους τραπεζών, ΔΕΚΟ και εμπόρων ενώ οι μειώσεις θα κινηθούν μεταξύ 20-30%. Από 01/01/2014 θα γίνουν οι μειώσεις στο εφάπαξ και από 01/06/2014 θα ακολουθήσουν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Επίσης αναφέρθηκε στο 2012 λέγοντας ότι αν δεν υπήρχε η δανειακή σύμβαση ώστε να απορροφηθούν 1.1 δις ευρώ, δεν θα υπήρχαν χρήματα για καταβολή εφάπαξ ενώ τόνισε ότι έχει μόνο δύο επιλογές: ή να αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους ή να προχωρήσει στο εξορθολογισμό άρα και βιωσιμότητα του συστήματος.

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε και για το «δύο τοις χιλίοις» στο τζίρο των επιχειρήσεων που τόνισε ότι δεν θα εφαρμοστεί ενώ σε ερώτηση σχετική για το ύψος χρημάτων που θα πάνε στα ταμεία από τον προϋπολογισμό απάντησε πως το 2014 θα είναι 2,1 δις ευρώ λιγότερα.

Γ.Τ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ