Αρχειο

Έρευνα για σκάνδαλο στο Ιπποκράτειο

Στις τσέπες υπαλλήλων κονδύλια του ΟΑΕΔ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εισαγγελική έρευνα για ποινικές ευθύνες διατάχθηκε σε βάρος υπαλλήλων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ύστερα από επώνυμη καταγγελία γιατρού του νοσηλευτικού Ιδρύματος ότι εκταμιεύουν κονδύλια του ΟΑΕΔ που υποτίθεται ότι προορίζονται για την εκπαίδευση επιστημονικού προσωπικού του νοσοκομείου, τα οποία τελικά «καρπώνονται» οι ίδιοι.

Την προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε στην Οικονομική Αστυνομία ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, ενώ τα αδικήματα που ερευνώνται είναι σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Σύμφωνα με την καταγγελία του γιατρού, οι ελεγχόμενοι υπάλληλοι εισπράττουν το ποσό της επιχορήγησης, χωρίς όμως να κάνουν καμία εκπαίδευση. Αντίθετα, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, εξασφαλίζουν δελτία παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες και παρουσιάζουν ότι μετεκπαιδεύουν τους γιατρούς στο εξωτερικό.

Τα χρηματικά ποσά προέρχονται από εργοδοτικές εισφορές για την απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση και τα διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ.

Γ.Σ.