Αρχειο

«Μου πουλούσαν τη Μαρία για 1.000 ευρώ»

Συνταρακτική παραδοχή του προέδρου των Ρομά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πρόεδρος της κοινότητας των Ρομά, Μπάμπης Δημητρίου, αποκάλυψε σε διεθνή μέσα ότι οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας τον είχαν πλησιάσει για να του την πουλήσουν με αντάλλαγμα χίλια ευρώ. Αυτό έγινε το 2009, όταν η μικρή ήταν μόλις 15 ημερών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημητρίου: «Το παιδί πουλήθηκε στην τωρινή του μητέρα και φαντάζομαι ότι τα λεφτά θα ήταν πάνω κάτω τα ίδια με αυτά που είχαν ζητήσει από μένα».

Όσον αφορά την επιχείρηση των αρχών για την εξεύρεση των βιολογικών γονιών της Μαρίας, αποκάλυψε ότι «ήταν εδώ, στον καταυλισμό, την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το ζευγάρι συνελήφθη και η αστυνομία πήρε τη Μαρία». Μετά την έκταση που πήρε το θέμα απλά εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και ψάχνει όλους τους καταυλισμούς σε κεντρική και νότια Ελλάδα για να τους εντοπίσει.

Ο πρόεδρος των Ρομά εξέφρασε και την ανησυχία του για τη γνώμη που θα σχηματιστεί για τους ίδιους στο Associated Press τονίζοντας ότι «η υπόθεση δεν αντικατοπτρίζει όλους εμάς», ενώ φοβάται ότι θα υπάρξει αντίδραση κατά των 2.000 Ρομά που ζουν στην κοινότητα.

Δ.Κ.