Αρχειο

Ο «Μπρίλης» νίκησε το φόβο στον Άγιο Παντελεήμονα (video)

Γέμισε η πλατεία παιδιά, ΜΑΤ και ελάχιστους «Αγανακτισμένους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51958-106071.jpg

Το παιδικό θέατρο του Νέου Κόσμου πήγε μια βόλτα χθες το μεσημέρι μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα για να δώσει ζωή στην εγκαταλελειμμένη εδώ και τέσσερα χρόνια πλατεία με τη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη», της Ρεγγίνας Καπετανάκη και του Βασίλη Ρίσβα. Την πρωτοβουλία στήριξαν ο Ρ/Σ 105,5 στο Κόκκινο, η δημοτική παράταξη του δήμου Αθηναίων Ανοιχτή Πόλη και η Κίνηση Κατοίκων του 6ου δημοτικού διαμερίσματος. Το παιδικό θέατρο του Νέου Κόσμου συμμετέχει αυτό το διάστημα σε αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

Η θεατρική παράσταση έγινε παρουσία τεσσάρων διμοιριών των ΜΑΤ αλλά την παρακολούθησαν περισσότεροι από πεντακόσιοι κάτοικοι, γονείς με τα παιδιά τους, κάθε ηλικίας και καταγωγής, από την ευρύτερη περιοχή. «Ο φασισμός κι ο ρατσισμός φεύγουν με τον πολιτισμό και τις τέχνες. Να είστε περήφανοι για τους γονείς σας που δεν φοβήθηκαν και σας έφεραν εδώ σήμερα», είπε στο τέλος της παράστασης ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Για το επόμενο Σάββατο 26 Οκτωβρίου υπάρχει κάλεσμα για αντιφασιστική διαδήλωση στις 12.00, στην πλατεία Βικτωρίας.

Ωστόσο το ρεπορτάζ της εφημερίδας τα «ΝΕΑ» αναφέρει ότι δεν έλειψαν οι παραφωνίες. «Να μας πείτε πόσα λεφτά παίρνετε για να φέρνετε ξένους στη χώρα», είπε ένας ηλικιωμένος στον όποιον κάποιος απάντησε με την ερώτηση: «Να μας πείτε πόσα παίρνουν οι μπράβοι της Χρυσής Αυγής για να σας φυλάνε τα μαγαζιά».

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ