Αρχειο

Δίκη Μ. Ψωμιάδη: «Μπορεί να μιλάει ο Μητσικώστας»

Ο συνήγορος υπεράσπισης για τις συνομιλίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Αμφισβητούμε τα πάντα…», είπε ο συνήγορος του Μάκη Ψωμιάδη στη δίκη για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αναφερόμενος στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί και παραδόθηκαν στο δικαστήριο σε DVD.

Συγκεκριμένα ο συνήγορος του Ψωμιάδη είπε: «Από πού προκύπτει ποιος μιλάει στα DVD; Πρέπει να ελεγχθεί. Μπορεί να μιλάει ο Μητσικώστας» και τόνισε «Πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα της καταγραφής και η ταυτότητα των συνομιλούντων. Αμφισβητούμε τη γνησιότητά τους, αμφισβητούμε τα πάντα. Έπρεπε να είχε γίνει πραγματογνωμοσύνη».

Πριν την τοποθέτηση του συνηγόρου η εισαγγελέας είχε πει: «Αποδεικτικό μέσο είναι οι ψηφιακοί δίσκοι και όχι τα πέντε κίτρινα ντοσιέ που περιέχουν τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Τα DVD είναι αναγνωστέο έγγραφο και έχει γίνει νόμιμη άρση του απορρήτου. Είναι στη διάθεση του δικαστηρίου και μπορεί να τα ακούσει». Στη συνέχεια ανάφερε ότι «Το δικαστήριο θα ακροαστεί τους ψηφιακούς δίσκους και θα διαπιστώσει τη γνησιότητα της απομαγνητοφώνησης. Δεν τίθεται κανένα θέμα γνησιότητας είναι οι συγκεκριμένοι οι κάτοχοι των τηλεφώνων».

Γ.Τ.