Αρχειο

Όταν το τσιμέντο γίνεται φούξια

Το κέντρο γέμισε χρώμα στο Φεστιβάλ χρωμάτων του Μεταξουργείου

41521-93503.jpg
Αγγελική Νικολάρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51923-106037.JPG

Κυριακή πρωί και κάνοντας τη βόλτα σου στο κέντρο της πόλης, εκεί κοντά στις γειτονιές του Μεταξουργείου, βλέπεις ασυνήθιστη πολυκοσμία, χορό, τραγούδι και χρώμα παντού!

Και όλα αυτά στο δεύτερο Φεστιβάλ χρωμάτων που έλαβε χώρα το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στην περιοχή του Μεταξουργείου. Μια πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής, η οποία στηρίζεται στην προσωπική ενέργεια των ανθρώπων που παίρνουν μέρος που οργανωμένοι σε ομάδες δημιουργούν όμορφα πράγματα στην περιοχή τους.

Το Δημόσιο Σήμα στην οδό Λεωνίδου και Πλαταιών και η πλατεία Αυδή είχαν την τιμητική τους, αφού ήταν τα κυριότερα σημεία της διοργάνωσης. Από το μεσημέρι του Σαββάτου το πρόγραμμα μπορούσες να παρεβρεθείς σε όποια δράση επιθυμούσες. Οι επιλογές πολλές: body painting, μαθήματα yoga, εικαστικές παρεμβάσεις, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια για τα παιδιά, χειροτεχνίες, street art, bollywood dancing.

n

n

Όσο πλησίαζε το βράδυ η σκηνή ήταν έτοιμη για live από διάφορα συγκροτήματα και ομάδες χορού. Κι αν είσαι πιο παραδοσιακός τύπος είχες και την επιλογή για ρεμπέτικο γλέντι στα γύρω μαγαζιά, κάποια από τα οποία πρόσφεραν φαγητό από τους εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «O Άλλος Άνθρωπος».

Κάπως έτσι κύλησε και η Κυριακή, με τον κόσμο να περιμένει το ρολόι να φτάσει 18:00 για να ξεκινήσει ο χρωματοπόλεμος. Οι κανόνες ήταν απλοί: φόρα μαύρο ή γκρι, αν θέλεις να σε χρωματίσουν! Και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό!

Οι κάτοικοι του Μεταξουργείου οργανώθηκαν και έβαλαν χρώμα στο τσιμέντο της γειτονιάς τους μετατρέποντας το μπετόν σε καλλιτεχνικό δρώμενο. Ομολογούμε πως οι Αθηναίοι μάς αρέσουν περισσότερο «χρωματισμένοι».

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ