Αρχειο

Φθινοπωρινές εκπτώσεις

Από 1η έως 9 Νοεμβρίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ξεκινά την 1η Νοεμβρίου η πρώτη φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος η οποία θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου. Ουσιαστικά η τελευταία ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, καθώς όπως ορίζει και ο νόμος, οι 10 ημέρες των εκπτώσεων είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υπενθυμίζει με σχετική ανακοίνωσή της, σε εμπόρους και καταναλωτές, ότι κατά το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο, ως εξής:

α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Η ΕΣΕΕ διευκρινίζει επίσης ότι στο χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων οι προσφορές επιτρέπονται κανονικά, ωστόσο απαγορεύονται ανακοινώσεις προς το κοινό και αναγγελία εκπτώσεων με οποιοδήποτε τρόπο, διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2013, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί από την ΕΣΕΕ και τους Εμπορικούς Συλλόγους, εναπόκειται στους τελευταίους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους στις περιοχές ευθύνης τους να λειτουργήσουν ή όχι την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ΕΣΕΕ ζήτησε από όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους, είτε τα μέλη τους αποφασίσουν να ανοίξουν είτε όχι, να ενημερώσουν για την ανταπόκριση που θα έχει στην κάθε τοπική αγορά η δυνατότητα προαιρετικού ανοίγματος την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου.

Γ.Σ.