Αρχειο

Καψής: Να πάψει άμεσα η κατάληψη του ραδιομεγάρου

Ενόψει της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51839-105901.jpg

Τον άμεσο τερματισμό της κατάληψης του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου η Δημόσια Τηλεόραση να μπορέσει να καλύψει τηλεοπτικά την ελληνική προεδρία της ΕΕ, ζητά ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψή, σε απάντησή του σε σχετική ερώτηη που κατέθεσαν 32 βουλευτές της ΝΔ.

Ο κ. Καψής επισήμανε εκ νέου τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η συνέχιση της κατάληψης του κτιρίου της ΕΡΤ στη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης, λόγω των βασικών ελλείψεων σε τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές.Τ

Τόνισε επίσης ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, ως νέου επίσημου φορέα ραδιοτηλεόρασης της χώρας μας, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU). Σύντομα, μάλιστα, προσθέτει ο κ.Καψής, θα υπογραφεί και μεταβατική συμφωνία με την EBU για την επισημοποίηση της συνεργασίας με τη Δημόσια Τηλεόραση έως ότου λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ.

Καταλήγοντας ο κ.Καψής, υποστηρίζει ότι είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν το συντομότερο οι απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθεί το κτίριο της Αγίας Παρασκευής στη Δημόσια Τηλεόραση, με απόφαση που θα λάβει η κυβέρνηση συλλογικά.

Το «παράνομο» των απολύσεών καταγγέλει εκ νέου η ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ χαρακτηρίζουν τον κ.Καψή ως «δολιοφθορέα της αλήθειας».

Κ. Τ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ