Αρχειο

Παπαγεωργόπουλος: «Θα παρουσιαστώ με ήσυχη συνείδηση»

Επιστολή του λίγες μέρες πριν το εφετείο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα επιστολή μέσα από τη φυλακή απέστειλε ο καταδικασθείς σε ισόβια πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στην οποία δηλώνει πως θα παρουσιαστεί ην ερχόμενη Τρίτη 22 Οκτωβρίου στο πενταμελές εφετείο με «ήσυχη συνείδηση» και έχοντας «απεριόριστη εμπιστοσύνη στην τελική κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνει τα περί «δικαστικής πλάνης» και χαρακτηρίζει «τελείως άδικη» την απόφαση που τον οδηγησε στη φυλακή. «Δεν είναι δυνατόν ένας παντελώς αθώος άνθρωπος που έδωσε τη καρδιά του και την ψυχή του για την Πατρίδα, την Θεσσαλονίκη και την Νεολαία να βρίσκεται στην φυλακή και να λοιδορείται το όνομά του», προσθέτει. «Είναι φανερό ότι έχουμε μπροστά μας μια περίπτωση απόλυτης δικαστικής πλάνης, η οποία δυστυχώς οδήγησε στην σπίλωση του ονόματός μου, ένα όνομα που με αγώνες και θυσίες επί 50 χρόνια έκτιζα».

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν ζούσε προκλητική ζωή, ούτε «έχω αποκτήσει ούτε ένα νέο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο στα τελευταία 25 χρόνια και βεβαίως στα 12 χρόνια της Δημαρχίας μου».

Και αλλού αναφέρει: «Στην ζωή μου ολόκληρη όχι μόνο δεν καταχράστηκα ούτε 1 €, αλλά στήριξα με όσες δυνάμεις είχα πολλούς συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη συμπαράστασης. Τίμησα τον όρκο που έδωσα και τις τρεις φορές που με εκλέξατε Δήμαρχο της πόλης μας και κατέβαλα υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατασκευή έργων που όλοι γνωρίζετε και για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης όλων των κατοίκων της πόλης μας».

Κ. Τ.