Αρχειο

Όποιος γνωρίζει κάτι

Αναζητούνται οι γονείς του κοριτσιού που βρέθηκε σε οικισμό Ρομά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το κορίτσι στη φωτογραφία είναι 4 ετών, βρέθηκε σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα και σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο Ρομά που εμφανίζονταν ως γονείς του, το είχαν κλέψει από τους πραγματικούς του γονείς το 2009. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα με απόφαση του εισαγγελέα, και με την έκκληση όποιος γνωρίζει κάτι να τηλεφωνήσει στους αριθμούς 2410 683171 και 2410 683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Η ιστορία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σε βάρος των δύο Ρομά, ενός 39χρονου και μιας 40χρονης, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση. Η ιστορία έχεις ως εξής: Όταν το 4χρονο κοριτσάκι βρέθηκε στον οικισμό και οι δύο «γονείς» προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, προέβαλλαν συνεχώς μεταβαλλόμενους ισχυρισμούς σχετικά με την απόκτηση του παιδιού. Στη συνέχεια, διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις DNA, από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα μεταξύ των γενετικών στοιχείων της ανήλικης και των γενετικών στοιχείων του 39χρονου και της 40χρονης.

Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, οι δύο κατηγορούμενοι το 2009 αφαίρεσαν, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το κορίτσι από τους βιολογικούς γονείς του, ενώ κατάφεραν να υφαρπάξουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης – βάπτισής του.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη είναι κάτοχος δύο Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ, ενώ διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, μία στο Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών κι ενός αγοριού και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών .

Το κοριτσάκι βρίσκεται πλέον στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Τ.Σ.