Αρχειο

Συγκέντρωση διοικητικών υπαλλήλων

Έκτη εβδομάδα απεργίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων. Οι διοικητικοί υπάλληλοι βρίσκονται ήδη στην έκτη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.

Να προσθέσουμε ότι από σήμερα έχει τεθεί σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου, όπου οι υπάλληλοι καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας. Η διαδικασία αυτή αφορά τους εργαζόμενους των πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει στο ΑΣΕΠ τους καταλόγους με τα στοιχεία των υπαλλήλων τους, δηλαδή τα έξι από τα οκτώ πανεπιστήμια που έχουν υπαχθεί στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Όσοι υπάλληλοι δεν συμπληρώσουν τα στοιχεία τους έως τη Δευτέρα, προβλέπεται να τεθούν αυτομάτως σε αργία.

Το Οικονομικό και το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχουν καταθέσει τα στοιχεία τους, ενώ τα στοιχεία που απέστειλαν τα πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλίας αμφισβητούνται από τους συλλόγους των διοικητικών υπαλλήλων. Τα πανεπιστήμια Αθηνών, Αριστοτέλειο, Μετσόβιο και Πατρών δεν έχουν αποστείλει καθόλου στοιχεία.

Τ.Σ.