Αρχειο

Πάλαστ: «Κυνηγούν Χρυσή Αυγή γιατί είναι αντιμνημονιακή»

Ο αρθρογράφος που έβρισε τον Πάγκαλο ξαναχτυπά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με ένα νέο κείμενο ο γνωστός -και για τις ακραίες τοποθετήσεις του- αρθρογράφος Γκρεκ Πάλαστ, λέει την άποψη του για αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Το άρθρο ξεκινά με αναφορά στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα από ένα σαλεμένο μέλος της Χρυσής Αυγής και συνεχίζει χαρακτηρίζοντας την Χρυσή Αυγή κόμμα καθυστερημένων αντι-μουσουλμάνων, εβραιοφοβικών ξυρισμένων φρικιών και τρελών υπερεθνικιστών.

Στη συνέχεια γράφει ότι μετά τη δολοφονία, μια άλλη ομάδα επικίνδυνων ψυχοπαθών –η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας- προσπαθεί να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή.

Και δεν μένει εκεί. Αναφέρεται εκτενώς στην οικονομική κρίση και το παρασκήνιο που τη δημιούργησε (με αναφορές κυρίως για την Ελλάδα) και προειδοποιεί ελληνική Αριστεράνα μην χαίρεται που «δένουν» τη Χρυσή Αυγή διότι θα είναι η επόμενη… Επίσης χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ψευτοαριστερό κόμμα που μόλις έγινε αντιπολίτευση εγκατέλειψε τις αρχικές του θέσεις εναντίον της λιτότητας.

Ο Πάλαστ –που θυμίζουμε ότι είχε αποκαλέσει χοντρομπάσταρδο τον Πάγκαλο- αφού εξηγεί ότι η Ελλάδα είναι θύμα οικονομικής τρομοκρατίας των καπιταλιστών καταλήγει ότι η Χρυσή Αυγή δεν διώκεται γιατί είναι φασιστικό κόμμα. Τουναντίον διώκεται διότι είναι το μοναδικό μη φασιστικό από τα τέσσερα μεγάλα κόμματα της ελληνικής βουλής αφού είναι κατά της λιτότητας και του μνημονίου…

Γ.Τ.