Αρχειο

Ξανά στους δημότες ο Άγιος Παντελεήμονας

Έντονη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την κεντρική του επιλογή, όχι μόνο να ανοίξει η παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα για όλον τον κόσμο, αλλά και να αναπλαστεί η ευρύτερη περιοχή προς όφελος των δημοτών, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης. Κατά τη σχετική συζήτηση υπήρξαν αντεγκλήσεις με παρόντα μέλη της φιλοχρυσαυγίτικης «Επιτροπής Κατοίκων» της περιοχής, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ κ. Βουλδής απουσίαζε.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι με την ανάπλαση θα δοθεί «ο χώρος ελεύθερος στους πολίτες, μεγάλους και μικρούς, χωρίς καμία διάκριση». Όταν τοποθετήθηκαν η κ. Ελένη Πορτάλιου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), μέλη της Επιτροπής Κατοίκων ειρωνεύτηκαν έντονα τους ομιλητές.

Στη συνέχεια, η κ. Θωμαΐς Γιαννάτου, μέλος της Επτροπής, είπε:

• Για τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση: «Βλέπουμε ένα καινούργιο παιχνίδι, ενώ παλεύουμε από το 2007 για αναβάθμιση της περιοχής»

• Για τον κ. Καμίνη:«Δεν θα απολογηθούμε εμείς για ό,τι κάνατε εσείς».

• Για την κ. Πορτάλιου: « Ερχόσαστε στην περιοχή μας με ροπαλοφόρους».

Στο Δημοτικό Σμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα των συνεχών απουσιών του συμβούλου της ΧΑ κ. Βουλδή. Ο δήμαρχος είπε πως ο κ. Βουλδής έχει στείλει επιστολή εξηγώντας ότι απέχει, διότι απειλείται η ασφάλειά του. Ο κ. Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ) ζήτησε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να αφαιρεθούν τα προνόμια του κ. Βουλδή, διότι, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, ο χώρος που του έχει παραχωρηθεί από το δήμο εμπλέκεται στην παράνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Αρμυράς είπε: «Να τον πετάξουμε έξω. Δεν είναι δυνατόν να παίρνει κονδύλια και χώρο του δήμου ένας άνθρωπος που εμπλέκεται σε δικογραφία για δράση εγκληματικής οργάνωσης».

Μ.Φ.