Αρχειο

Ξανά στους δημότες ο Άγιος Παντελεήμονας

Έντονη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51150-104718.jpg

Την κεντρική του επιλογή, όχι μόνο να ανοίξει η παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα για όλον τον κόσμο, αλλά και να αναπλαστεί η ευρύτερη περιοχή προς όφελος των δημοτών, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης. Κατά τη σχετική συζήτηση υπήρξαν αντεγκλήσεις με παρόντα μέλη της φιλοχρυσαυγίτικης «Επιτροπής Κατοίκων» της περιοχής, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ κ. Βουλδής απουσίαζε.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι με την ανάπλαση θα δοθεί «ο χώρος ελεύθερος στους πολίτες, μεγάλους και μικρούς, χωρίς καμία διάκριση». Όταν τοποθετήθηκαν η κ. Ελένη Πορτάλιου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), μέλη της Επιτροπής Κατοίκων ειρωνεύτηκαν έντονα τους ομιλητές.

Στη συνέχεια, η κ. Θωμαΐς Γιαννάτου, μέλος της Επτροπής, είπε:

• Για τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση: «Βλέπουμε ένα καινούργιο παιχνίδι, ενώ παλεύουμε από το 2007 για αναβάθμιση της περιοχής»

• Για τον κ. Καμίνη:«Δεν θα απολογηθούμε εμείς για ό,τι κάνατε εσείς».

• Για την κ. Πορτάλιου: « Ερχόσαστε στην περιοχή μας με ροπαλοφόρους».

Στο Δημοτικό Σμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα των συνεχών απουσιών του συμβούλου της ΧΑ κ. Βουλδή. Ο δήμαρχος είπε πως ο κ. Βουλδής έχει στείλει επιστολή εξηγώντας ότι απέχει, διότι απειλείται η ασφάλειά του. Ο κ. Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ) ζήτησε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να αφαιρεθούν τα προνόμια του κ. Βουλδή, διότι, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, ο χώρος που του έχει παραχωρηθεί από το δήμο εμπλέκεται στην παράνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Αρμυράς είπε: «Να τον πετάξουμε έξω. Δεν είναι δυνατόν να παίρνει κονδύλια και χώρο του δήμου ένας άνθρωπος που εμπλέκεται σε δικογραφία για δράση εγκληματικής οργάνωσης».

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ