Αρχειο

«Χρυσαυγίτες μαχαίρωσαν το παιδί μου»

Μίλησε η μητέρα 17χρονου που μαχαιρώθηκε επτά μήνες πριν από τον Π. Φύσσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51023-104476.jpg

«Η ζωή μας έχει γίνει κόλαση» δήλωσε η μητέρα του 17χρονου από το Παλαιό Φάληρο, ο οποίος μαχαιρώθηκε από δύο άτομα επειδή είχε επικρίνει τη σχέση της φίλης του με έναν χρυσαυγίτη. Η μητέρα, η οποία έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Έθνος», είπε ότι ο γιος έχει αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα και ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Υποστήριξε ότι το περιστατικό ξεκίνησε από έναν 21χρονο ακροδεξιό φοιτητή Θεολογίας ο οποίος είχε δεσμό με μια φίλη του γιου της και φέρεται να ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. «Από μαρτυρίες ξέρουμε πως ήταν χρυσαυγίτης. Φώναζε έξω από το σχολείο “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγ”, έγραφε συνθήματα με σβάστικες. Ενάμιση μήνα πριν χτυπήσει το γιο μου, είχε απειλήσει με μαχαίρι έναν άλλο μαθητή. Κάποιος από την Χ.Α. Αλίμου μάς είπε πως ο 21χρονος ήταν γραμμένος εκεί, αλλά εκδιώχθηκε για αντικαταστατική συμπεριφορά. Όμως δεν μπορώ να είμαι σίγουρη γι’ αυτό» δηλώνει.

Ο 21χρονος ακροδεξιός είχε σχέσεις με μια συμμαθήτρια του 17χρονου, γεγονός που είχε προκαλέσει την ενόχληση των κοινών τους φίλων οι οποίοι την απομάκρυναν. Μόνο ο 17χρονος συνέχισε να κάνει παρέα μαζί της. «Ο γιος μου ήταν από τους λίγους που της μίλαγε. Πριν από το μαχαίρωμα, της έγραψε στο θρανίο “όχι στο φασισμό”. Εκείνη θύμωσε και ο γιος μου της είπε: “Έλα, σοβαρέψου που τα έχεις με αυτόν το βλάκα''».

»Το πρωί της επίθεσης δύο δράστες ακολουθούσαν το παιδί από το σπίτι. Ο γιος μου άκουγε μουσική με ακουστικά. Ο ένας τον κράτησε και ο άλλος τον μαχαίρωσε» δηλώνει και τονίζει πως υπάρχουν μαρτυρίες και για έναν τρίτο νεαρό ο οποίος εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου». Από τη δολοφονική επίθεση ο 17χρονος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο λαιμό και το πρόσωπο. «Του είχαν κόψει τη μύτη. Το πιο επικίνδυνο τραύμα ήταν κοντά στην καρωτίδα» πρόσθεσε η μητέρα και διευκρίνισε πως ο γιατρός δήλωσε πως τα χτυπήματα εις βάρος του γιου της είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ