Αρχειο

Λεωφορείο με εικονικούς επιβάτες και κρύπτες για μετανάστες

Σπείρα διακινούσε μετανάστες, συνελήφθησαν 28 άτομα (video) 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
50907-104279.JPG

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών εξάρθρωσε κύκλωμα παράνομης διακίνησης ανθρώπων μετά από πολύμηνες έρευνες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, συνελήφθησαν πέντε άτομα - μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της, καθώς επίσης 23 άτομα που παρίσταναν τους επιβάτες τουριστικού λεωφορείου για να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο των μεταναστών από τη χώρα.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες είναι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 28, 44, 58, 49 ετών και ένας αλλοδαπός 51 ετών, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Ένταξης – Συμμετοχής και Διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης», της « Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και της «Συνέργειας». Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα δύο άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ήδη δικογραφία.

Η σπείρα είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης όπως ότι διέθετε τουριστικό λεωφορείο το οποίο είχε υποστεί ειδικές τροποποιήσεις με κατασκευή ειδικών κρυπτών στην οροφή του, για την απόκρυψη και μεταφορά των μεταναστών. Ακολουθούσε πολυτελές αυτοκίνητο με μέλη του κυκλώματος, ενώ στο λεωφορείο επέβαιναν εικονικοί επιβάτες, που συμμετείχαν έναντι χρηματικής αμοιβής. Τα οικονομικά οφέλη τα οποία αποκομίσθηκαν από την παράνομη δραστηριότητα υπολογίζονται στις 57.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ