Αρχειο

«Θα μπούμε στη Βουλή με τανκς»

Άκουσε ο μάρτυρας Ε' να λέγεται στις κατηχήσεις της Χρυσής Αυγής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Ε» υποστήριξε στον ανακριτή ότι η Χρυσή Αυγή ήθελε να καταλύσει το πολίτευμα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο μάρτυρας ανέφερε ότι οι νεοσύλλεκτοι του κόμματος «ήταν υποχρεωμένοι να αγοράζουν σειρά βιβλίων ναζιστικού περιεχομένου, όπως "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, το «Ημερολόγιο» του Γκέμπελς και άλλα, αλλά και "Τα Πρωτόκολλα της Σιών", ώστε να γνωρίζουν οι νεοσύλλεκτοι ποιος είναι ο εχθρός τους, δηλαδή οι Εβραίοι, οι Σιωνιστές αλλά και οι κομμουνιστές (…) διότι ο Μαρξ ήταν κομμουνιστής, οπότε μοιραία Εβραίοι και κομμουνιστές ήταν το ίδιο. Πάντως, αυτό που μας έλεγαν στις κατηχήσεις είναι ότι σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».

Ο μάρτυρας φέρεται να κατονόμασε τον κατηγορούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο ως εκπαιδευτή στελεχών της Χρυσής Αυγής «στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών». Συμπλήρωσε ότι κατά την ένταξη μελών σε πυρήνα της οργάνωσης, διδασκόταν ο ναζιστικός χαιρετισμός και ότι ήταν συνηθισμένο και επιθυμητό να γίνονται τατουάζ με τα σύμβολα των Ες-Ες και της σβάστικας, σε διάφορες παραλλαγές.

Στα επεισόδια στο παλαιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους, τον Μάιο του 2009, όπου είχαν καταφύγει παράνομοι μετανάστες, ο μάρτυρας «Ε» διευκρίνισε ότι μετείχαν μεταξύ άλλων και οι κατηγορούμενοι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Μίχος και Γιάννης Λαγός. «Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι όλα τα παραπάνω πρόσωπα είχαν ανέβει στην οροφή του κτιρίου της Χρυσής Αυγής που ήταν ακριβώς απέναντι από το Εφετείο και έριχναν αυτοσχέδιες ρουκέτες, οι οποίες μέσα είχαν σκάγια που, όταν έσκαζαν, διασκορπίζονταν και χτύπαγαν περισσότερους στόχους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών αλλοδαπών. Στα γραφεία, κάθε Σάββατο, όπου μαζευόμαστε, ο καθένας διηγούνταν ιστορίες για το πόσους αλλοδαπούς χτυπούσε μέσα στην εβδομάδα και τι τους έκανε. Το ίδιο ισχύει και για επιθέσεις σε τοξικομανείς, αριστεριστές και αναρχικούς».

Λ.Χ.