Αρχειο

Αντιφασιστική πορεία στην Αθήνα

Πάνω από 3.500 διαδηλωτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
50648-103864.jpg

Με «μπροστάρισσα» την Πέτρα (φωτο), πάνω από 3500 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας, σε μια ειρηνική πορεία. Με κεντρικό σύνθημα «Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας, δολοφονημένος από τα μαχαίρια των νεοναζί παρακρατικών. Κράτος και Κεφάλαιο γεννούν το φασισμό», η Αντικρατική – Αντικαπιταλιστική - Αντιφασιστική πορεία ξεκίνησε από το Θησείο, ακολούθησε τη διαδρομή Ερμού - Αθηνάς - Σταδίου και κατέληξε στην Πανεπιστημίου στο ύψος της πλατείας Κοραή.

Μοναδική, παράδοξη, παρέμβαση αποτέλεσε εκείνη που έγινε από μία «αγανακτισμένη» (;) κυρία που στάθηκε πάνω από τα σκαλάκια της πλατείας Συντάγματος και άρχισε να φωνάζει απευθυνόμενη στους διαδηλώνοντες: «Με ποιο δικαίωμα βρίζετε την Ελλάδα;»

Μια διαδήλωση που έστειλε το δικό της μήνυμα, θυμίζοντας ότι ο Παύλος Φύσσας δεν είναι ούτε το πρώτο αλλά ούτε και το μοναδικό θύμα του νεοναζισμού που «άνθισε» τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Πριν από τη διαδήλωση, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με μικροφωνική στο Θησείο, εκεί όπου έχασε τη ζωή του ο μικροπωλητής Babacar Ndiaye πέφτοντας στις ράγες του τρένου, μετά από καταδίωξη από τη δημοτική αστυνομία ενώ έγινε αναφορά στα δεκάδες θύματα, από επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως του Σαχτζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα και παραμένει για πολλούς ακόμα και σήμερα «ένας Πακιστανός».

Ελεονώρα Βερυκοκίδη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ