Αρχειο

Προφυλακίστηκε ο πρώην διοικητής Τ.Α. Αγ. Παν/μων

Βαριά δικογραφία σε βάρος του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
50613-103825.jpg

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα που είχε συλληφθεί τη Δευτέρα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ως επικεφαλής κυκλώματος εκβιασμών αλλοδαπών.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που τα τελευταία τρία χρόνια υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, ως υποδιοικητής, κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, λαθρεμπορία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και άλλα αδικήματα.Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, ξέπλυμα χρήματος και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με καταγγελίες ο προφυλακισθείς παρέπεμπε στη Χρυσή Αυγή Έλληνες που κατήγγελλαν προβλήματα με αλλοδαπούς, ενώ αντίστοιχα υποβάθμιζε καταγγελίες αλλοδαπών για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους, απειλώντας τους ακόμα με απέλαση.

Παράλληλα ο 54χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής φέρεται να διακινούσε όπλα και να παρείχε κάλυψη σε παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες της περιοχής. Υπενθυμίζεται πως σε έρευνα που έγινε στα σπίτια του σε Αθήνα και Γιάννενα, βρέθηκαν πολλά όπλα, χρήματα κι άλλα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ποσότητα 718 γραμμαρίων χασίς.

Δ.Α.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ