Αρχειο

Ένα έγγραφο «ανοίγει» το μυστικό οπλοστάσιο της Χ.Α.

Στο επίκεντρο ο καταζητούμενος Πάλλης – πρώην συνεργάτη του εφοπλιστή Β. Ρέστη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
50476-103519.jpg

Ενισχύονται τα σενάρια περί κατοχής μεγάλου οπλοστασίου από τη Χρυσή Αυγή μετά την κατάθεση εγγράφου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Βρετανό πρώην αξιωματικό Έντουαρντ Στέισι, ο οποίος συνεργαζόταν με τον φυγόδικο Αναστάσιο Πάλλη και τον προφυλακισθέντα εφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη. Το έγγραφο, το οποίο απέσπασε και δημοσίευσε η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αναφέρει: «Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων της επικαιρότητας στην Ελλάδα και των ερευνών που διενεργούνται από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές για την ανακάλυψη κρυμμένου παράνομου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετισθεί η κατάθεσή μου που περιέχεται στην άνωθεν δικογραφία, κατά την οποία ασκήθηκαν διώξεις, με τα οποιαδήποτε ευρήματα των ερευνών προκειμένου να προσδιοριστεί η ύπαρξη ή διαδρομή του παραπάνω οπλισμού».

Ποιος είναι ο Έντουαρντ Στέισι

Ο πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού είχε τον περασμένο Απρίλιο καταθέσει στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ότι ο Αναστάσιος Πάλλης είχε αποθηκεύσει σε χώρο στο Κορωπί 4.000 αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου G3, AK47 (καλάσνικοφ) κ.ά. Η κατάθεση έγινε στο πλαίσιο έρευνας για την υπόθεση αρπαγής του Βρετανούς από συνεργάτες του κ. Πάλλη, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ο φάκελος της δικογραφίας είχε υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νικ. Αντωναράκο, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος του Πάλλη, που έχει κατηγορηθεί και καταζητείται και για εμπλοκή του στην υπόθεση ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, Βίκτωρα Ρέστη.

Στην πρώτη του κατάθεση ο Βρετανός είχε πει «το 2011, πέραν του μεγάλου αριθμού σύγχρονων και λειτουργικών πιστολιών και περιστρόφων, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν μουσειακά είδη ώστε να δικαιολογείται η κατοχή τους, τα οποία είδα και επεξεργάστηκα στις εγκαταστάσεις του (σ.σ.: πρόκειται για χώρο που λειτουργούσε ως μουσείο), έγινα μάρτυρας της ύπαρξης ενός αριθμού περί των 4.000 σύγχρονων και λειτουργικών αυτόματων τυφεκίων εφόδου διαφόρων τύπων, όπως G3, AK 47 FN, DRAGUNOV, M16, τα οποία ήταν συσκευασμένα κατά εκατοντάδες και αποθηκευμένα εντός δύο μεγάλων μπλε κοντέινερ».

Τα όπλα που αναφέρει ο Βρετανός δεν εντοπίστηκαν από την αστυνομία κατά τις έρευνες που πραγματοποίησε πρόσφατα στο σπίτι του Πάλλη και τις εγκαταστάσεις που διατηρούσε στη Βάρη. Αντίθετα, σε βάρος του Πάλλη σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή 70 όπλων, τα οποία ο καταζητούμενος επιχειρηματίας διαπιστώθηκε κατά τις έρευνες ότι δεν είχε δηλώσει στην ΕΛ.ΑΣ. Η δίκη για την υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ