Αρχειο

Οδήγηση και εγκυμοσύνη = προβληματικά παιδιά

Στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν οδηγούν

Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Σείχ Σάλεχ αλ Λοχαντάν πιστεύει ότι γυναίκες που οδηγούν τραυματίζουν τις ωοθήκες τους και γεννούν προβληματικά παιδιά. Ο Σείχ Σάλεχ αλ Λοχαντάν δεν είναι γιατρός -γυναικολόγος ή άλλης ειδικότητας- αλλά κληρικός…και προφανώς δεν στηρίζει τα λεγόμενα του σε καμία απολύτως έρευνα.

Την πρωτόγνωρη τοποθέτηση του «γυναικολόγου/ μπουρδολόγου» Σείχ Σάλεχ αλ Λοχαντάν προκάλεσε το διαβολεμένο Twitter αφού μέσω του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν να μαζεύονται υπογραφές για να επιτραπεί στις γυναίκες της χώρας η οδήγηση. Μέχρι στιγμής έχουν συλλέξει πάνω από 11.000 υπογραφές.

Ο κληρικός «ειδικός» σε θέματα γυναικείας φυσιολογίας (και βάλε) ανέφερε ότι κυρίως όταν οι γυναίκες οδηγούν χωρίς λόγο, γίνονται οι προαναφερθείσες μόνιμες βλάβες στις ίδιες και τα παιδιά. Να θυμίσουμε ότι οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία δεν μπορούν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης...

Οφείλουμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες της χώρας να πάνε λίγο πιο μακριά από όσο επιτρέπει το περπάτημα. Στηρίξτε το δικαίωμα τους στην οδήγηση που θα ζητήσουν και οι ίδιες στις 26 Οκτωβρίου.

Δείτε στο βίντεο μια γυναίκα από την Σαουδική Αραβία να οδηγεί (παράνομα) κρατώντας ένα χαρτί για την καμπάνια υπέρ του δικαιώματος στην οδήγηση