Αρχειο

Ο χάρτης του νεοναζισμού στην Ελλάδα

Καταγραφή κάθε τύπου ρατσιστικών/ φασιστικών επιθέσεων

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49914-102398.jpg

Μια ομάδα ανθρώπων έχει δημιουργήσει ένα διαδραστικό χάρτη που εντοπίζει κάθε είδους επίθεση που έχει γίνει στην Ελλάδα με την άνοδο του νεοναζισμού. Ο χάρτης ανανεώνεται διαρκώς και παρέχει στοιχεία για επιθέσεις λόγω ρατσιστικής και φασιστικής βίας, όπως το όνομα του θύματος, τον τόπο της επίθεσης, καθώς και το είδος της βίας που του ασκήθηκε (π.χ. αν είναι λεκτική, σωματική).

Στο βαθμό που ο πίνακας είναι ακριβής αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα ζωντανή καταγραφή του προβλήματος που αντιμετωπίζουν πολίτες και μετανάστες της Ελλάδας. Το πρότζεκτ «The City at the Time of Crisis» (Η Πόλη την Εποχή της Κρίσης) ξεκίνησε τον Μάιο 2011 και έκτοτε έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να καταγραφούν οι επιθέσεις λόγω της ανόδου του νεοναζισμού, εντοπίζοντας τον τόπο που συμβαίνουν, τον τρόπο, την εθνικότητα των θυμάτων κ.ά. Με αυτό τον τρόπο δίνεται μια ολοκληρωμένη εικόνα της κλιμάκωσης των επιθέσεων και της αύξησης της βίας στην Ελλάδα

Περιηγηθείτε στο χάρτη. Κάτω αριστερά επιλέγετε τύπο επιθέσεων (που περιλαμβάνει και καταγγελίες αστυνομικής βίας, φθορά περιουσίας κ.ά.)

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ