Αρχειο

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 10 χιλιάδες προσλήψεις

Θέσεις για ανέργους σε δήμους και περιφέρειες για 5 μήνες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων για πρόσληψη 10.000 ανέργων σε δήμους και περιφέρειες. Η δημόσια πρόσκληση ανακοινώθηκε σήμερα και αφορά 10.000 αποφοίτους υποχρεωτικής εκπαίδευσης που θα απασχοληθούν για 5 μηνές σε δήμους και περιφέρειες της χώρας. Στις 11 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης. 

Ποιοι έχουν δικαίωμα εγγραφής

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  • Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  •  Άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η εγγραφή γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στο πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων. Αν ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Γ.Τ.