Αρχειο

Aντιφασιστική διαμαρτυρία στο Λονδίνo

Ήμουν κι εγώ εκεί

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49616-101837.jpg

Του Σωτήρη Ποσπορέλη 

Κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής διαμαρτυρίας στο Λονδίνο διαπίστωσα τα εξής:

Τα πρόβατα θέλουν βοσκό κι οι γελάδες γελαδάρη. Μετρημένοι στα δάχτυλα ανάπηρου σταυραετού ήταν όσοι προσήλθαν ως αυτόνομα, αυτόβουλα πολιτικά όντα…οι υπόλοιποι απλά ακολούθησαν το μαγικό αυλό του εκάστοτε τσομπάνη με αποτέλεσμα: 1 διαδήλωση, 10 διαφορετικές υποομάδες και κλίμα χαβούζας και ανοργανωσιάς που θύμιζε την παλιά καλή Ελλάδα που όλοι αγαπάμε και ξέρουμε αλλά πλέον δεν εμπιστευόμαστε…

Κάθε γκρουπ και ντουντούκα, κάθε ντουντούκα και καημός: η διαδήλωση ήταν σαν βραδιά καραόκε, με νικητή τον ντουντουκοφόρο του ΚΚΕ ο οποίος συνδύασε συγκλονιστική ερμηνεία με εμπνευσμένο σχεδιασμό.

Ο «εργάτης» για το μέσο ψηφοφόρο του ΚΚΕ είναι ό,τι ο Ολυμπιακός για το μέσο Παοκτσή: χωράει σε κάθε σύνθημα ανεξαρτήτου περιστάσεως και αντιπάλου.

Franchise is the way: μετά το Hard Rock Café New York και τον ΠΑΟΚ Ζαγκλιβέρι μάθαμε και τον ΣΥΡΙΖΑ London.

Η αγγλική μετάφραση του Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι CΟalition of the RΑdical Left: προτείνω άμεση μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ σε CORAL. Χρώμα που θα φορεθεί πολύ την άνοιξη και επιπλέον παραπέμπει ευθέως στην ομώνυμη νεομπουζουκλερί της παραλίας Θεσσαλονίκης με την οποία μπορεί να ξεκινήσει πολλά υποσχόμενη πολυεπίπεδη συνεργασία από μπλουζάκια (Coral: απ’ τη Λεωφόρο Νίκης στη Βουλή) μέχρι βιβλία (Coral: όταν ο Μαρξ έκλαψε ) και πολιτιστικές βραδιές «ο Παντελίδης είναι ο νέος Θεοδωράκης».

H Hermes είναι ο καλύτερος φίλος του αναρχικού: ο μέσος αναρχικός έχει περισσότερα φουλάρια από όλες τις Μαριάνες του κόσμου (Λάτση, Βαρδινογιάννη κτλ ) σε φιλανθρωπικό γκαλά για τη διάσωση της πολυγαμικής φώκιας.

Τα Starbucks ενώνουν: παρά τις όποιες διαφορές τους χωρίζουν, Ανταρσύα, Αναρχία, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί πικραμένοι συμφωνούν ότι τα Starbucks είναι ένα καπιταλιστικό μεγαθήριο που όμως κάνει ωραιότατο καφέ.

Σταύλος look: ο σοβαρός διαδηλωτής κοιμάται σε φρεσκοχεσμένο αχυρώνα. Πάντα πριν σβήσει το φως τσεκάρει αν τα All-Star του είναι στη νοητή κάθετο που ενώνει το σανό με τον πρωκτικό δακτύλιο του Βουκεφάλα έτσι ώστε τα μποτάκια του να αντικατοπτρίζουν αυτό που έχει στο κεφάλι του…σκατά…

Θα ξαναΠΑΜΕ γιατί το πάμε εν έχει τελεία μετά από κάθε γράμμα και η Ανταρσύα σίγουρα δε γράφεται με Υ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ