Αρχειο

IST College

Σπουδές με το βλέμμα στο αύριο

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 450
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49365-109347.jpg

Υψηλού επιπέδου σπουδές, συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, καινοτομία και σύνδεση με την αγορά εργασίας. Χαρακτηριστικά που έχουν κάνει το IST College ένα από τα πλέον φημισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, το IST από την ίδρυσή του (1989) μέχρι σήμερα εξελίσσεται συνεχώς, υιοθετώντας νέα πρωτοποριακά μοντέλα σπουδών και διερευνώντας νέες μεθόδους μάθησης, καθώς και η φιλοσοφία του είναι ακριβώς αυτή: Ότι η εκπαίδευση είναι μία αδιάλειπτη διαδικασία που συνοδεύει το άτομο σε όλη του τη ζωή.

Έτσι, το IST σήμερα, προσφέρει νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ευέλικτα προγράμματα Supported Distance Learning, σε συνεργασία με φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και διετή προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εξειδίκευσης σε τρεις ευρείς ακαδημαϊκούς τομείς: τις Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες, την Επιστήμη Υπολογιστών-Πληροφορική και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες & Επιστήμες Υγείας. Με αυτό τον τρόπο, ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο από διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, μένοντας στην Αθήνα και σπουδάζοντας στο IST.

Σπουδαίες συνεργασίες με πανεπιστήμια διεθνούς κύρους

Αποτέλεσμα της συνεπούς και υψηλής ποιότητας σπουδών που προσφέρει το IST είναι οι νέες συνεργασίες τις οποίες θα υλοποιήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Πέραν του πανεπιστημίου του Hertfordshire, που επί 21 χρόνια συνεργάζεται με το IST, ξεκινάει συνεργασία με το London South Bank University με σκοπό την προσφορά του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών MBA (Master in Business Administration), καθώς και των προπτυχιακών προγραμμάτων BSc (Hons) Business Management, BSc (Hons) Business Information Technology και BA (Hons) Accounting & Finance, BSc (Hons) Computing και BSc (Hons) Web Development.

Το London South Bank University (LSBU) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα πανεπιστήμια του Λονδίνου και διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη μεταφορά γνώσης και στην ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων με τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία, όντας το κορυφαίο επιχειρησιακό πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Επιπρόσθετα, το IST παρέχει τη δυνατότητα φοίτησης στα Διεθνή Προγράμματα του University of London. Η διδασκαλία γίνεται εξ ολοκλήρου στην Αθήνα έτσι ώστε οι φοιτητές να έχουν πλήρη υποστήριξη από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και οδηγεί στο πτυχίο του πανεπιστημίου.

Το University of London είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο. Πρόκειται για μία ομοσπονδία 18 παγκοσμίου κύρους κολεγίων και 10 εξειδικευμένων ιδρυμάτων, η οποία φημίζεται για τα υψηλά ακαδημαϊκά της πρότυπα, μία φήμη που χτίζεται από το 1836 και προκύπτει από την εξέχουσα διδασκαλία και το ερευνητικό έργο των κολεγίων της.

Μέσω των Διεθνών Προγραμμάτων του University of London, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους φοιτητές να φοιτήσουν στα κάτωθι προγράμματα του University of London στο IST, με την ακαδημαϊκή επίβλεψη των ακόλουθων κολεγίων του πανεπιστημίου:

a) London School of Economics and Political Science (LSE)

BSc Accounting and Finance

BSc Politics and International Relations

Postgraduate Diploma in Banking

b) Royal Holloway

BSc Business Administration

c) Goldsmiths

BSc Computing and Information Systems

Σύνδεση με την αγορά εργασίας

Στοχεύοντας στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την προαγωγή της επιχειρηματικότητας, το IST εφαρμόζει ένα νέο, καινοτόμο μοντέλο σπουδών που ονομάζεται business facing. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω προγραμμάτων σπουδών άμεσα συμβατών με την αγορά εργασίας, μέσω συνεχούς εμπλουτισμού της ύλης των μαθημάτων σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, μέσω συνεργασιών με φορείς, επιμελητήρια και επιχειρήσεις όλων των κλάδων της ελληνικής οικονομίας, αλλά και μέσω μιας πληθώρας δραστηριοτήτων για τους φοιτητές σε συνεργασία με επιχειρήσεις (π.χ. Ημέρα Καριέρας, διαλέξεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Crazy Business Ideas).

Καινοτομία

Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Crazy Business Ideas αποτελεί μία πρωτοβουλία του IST που ξεκίνησε το 2011, έχοντας ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τολμήσουν να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία και την μεγάλη ανταπόκριση των νέων και τις δύο χρονιές διεξαγωγής του διαγωνισμού Crazy Business Ideas, καθώς και το γεγονός ότι το IST προωθεί με συνέπεια την καλλιέργεια της επιχειρηματικότητας στους νέους, το IST διοργάνωσε και το 2013 το Crazy Business Ideas θεσμοθετώντας πλέον το διαγωνισμό ο οποίος τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α).  

Το IST είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, που στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 9.500 τ.μ. Iδρύθηκε το 1989, σε συνεργασία με ομάδα πανεπιστημιακών καθηγητών και ανήκει στον εκπαιδευτικό οργανισμό Γ. Καστρινάκη & Δρακ. Φουντουκάκου, ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1967 με μεγάλη επιτυχία στο χώρο της εκπαίδευσης μέσω της ΣΒΙΕ, της πρώτης Σχολής στα Επαγγέλματα Υγείας. Η ποιότητα των υπηρεσιών του διασφαλίζεται μέσω του διεθνούς προτύπου ISO 9001:2008, ενώ η ακαδημαϊκή ποιότητα ελέγχεται και διασφαλίζεται από διεθνείς οργανισμούς, όπως το Quality Assurance Agency (QAA) και το British Accreditation Council for Higher and Further Education (BAC) της M. Βρετανίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ