Αρχειο

Επεισόδια σε Πάτρα, Χανιά και Θεσσαλονίκη

Στόχος τα γραφεία της Χρυσής Αυγής (video)

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα, στα Χανιά και στη Θεσσαλονίκη στον απόηχο της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Στην Πάτρα άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής (τα οποία συνορεύουν με την αστυνομική διεύθυνση) και έσπασαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα ενεχυροδανειστήριο, ενώ άνδρας φέρεται να έβγαλε περίστροφο κατά των διαδηλωτών. Η αστυνομία τον συνέλαβε και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ιταλό, συνταξιούχο αστυνομικό ο οποίος και ελέγχεται για τη σχέση του με ακροδεξιές ομάδες της Ιταλίας. Λέγεται ότι είχε στην κατοχή του όπλο κρότου λάμψης και υποστήριξε πως το έβγαλε για εκφοβισμό, όταν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν πέτρες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαινε είχε και υπάλληλο του Ιταλικού προξενείου.

 

Νωρίτερα άγνωστος φορώντας κουκούλα επιχείρησε να σπάσει το ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας στην συμβολή των οδών Γούναρη και Αθ. Διάκου.

Στα Χανιά η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα flashnews.gr μετέδωσε ότι ομάδα περίπου 200 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν ξύλα και πέτρες, επιτέθηκαν στην αστυνομική διμοιρία που φυλούσε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και οι διαδηλωτές έφυγαν προς την πλατεία της Δημοτικής αγοράς των Χανίων.

n

Η οδός Τζανακάκη έκλεισε για όλα τα οχήματα, με αποτέλεσμα στο κέντρο της πόλης να επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο. Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ τη στήριξή τους στην κινητοποίηση εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους, επιστημονικοί φορείς και πολλά σωματεία εργαζομένων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία 1866 και ξεχωριστή πορεία στο κέντρο των Χανίων οργάνωσε και το ΠΑΜΕ.

n

Στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τη 13.00, σύμφωνα με το thousandnews.gr οι διαδηλωτές που είχαν κινηθεί από τη Βενιζέλου, μέσω Τσιμισκής στη Λεωφόρο Νίκης και από εκεί στο λιμάνι θέλησαν να φθάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντάκη στα Δικαστήρια προκειμένου να διαδηλώσουν για τη δολοφονία χθες στο Κερατσίνι του Παύλο Φύσσα από μέλος του κινήματος. Ωστόσο, τα των ΜΑΤ τους έκλεισαν το δρόμο όπου τοποθετήθηκαν κλούβες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Λ.Χ.