Αρχειο

ΕΔΕ από Χρυσοχοϊδη, τα ΟΥΚ ανήκουν στο Λιμενικό!

VIDEO: ΟΥΚάδες φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4932-24362.jpg

UPDATE: O Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με δήλωσή του, γνωστοποίησε ότι οι εν λόγω ΟΥΚάφροι ανήκουν στο Λιμενικό Σώμα (και όχι στο Πολεμικό Ναυτικό, όπως αρχικά όλοι νόμιζαν). Διέταξε ΕΔΕ με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Η εικόνα σοκάρει, προκαλεί αηδία, αλλά και οργή. Στελέχη του Λιμενικού Σώματος και συγκεκριμένα της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) παρελαύνουν στην οδό Πανεπιστημίου, φωνάζοντας συνθήματα όπως:

 «Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ».

«Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».

«Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».

 Το θέμα ανέδειξε η “Ελευθεροτυπία” και ο συνάδελφος Γιάννης Αγγελίδης, που βρισκόταν εκεί. Ο ίδιος τράβηξε και το video που αναδημοσιεύουμε – και μπορείτε επίσης να το δείτε στο www.enet.gr, το επίσημο site της “Ελευθεροτυπίας”. 

 Από το πρωί, έχει γίνει χαμός στο Facebook – από σχόλια και διαμαρτυρίες πολιτών, ενώ φτιάχτηκε ΚΑΙ group με τίτλο «Κύριε Βενιζέλε, τα μάθατε τα νέα;». Βρείτε το εδώ: 

 http://www.facebook.com/group.php?gid=102780813095868&ref=share

Ήδη, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στους Εισαγγελείς Αρείου Πάγου, Εφετών Αθηνών και Πρωτοδικών Αθηνών.

Δήλωση έχει γίνει από τον βουλευτή Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος σχολιάζει ότι «το τελευταίο αυτό περιστατικό είναι ιδιαίτερα απεχθές, καθώς συνέβη στη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο μιας Επανάστασης για την Ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκδηλώσεις εθνικισμού και μίσους από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μπορούν να έχουν πολύ σημαντικές διπλωματικές επιπτώσεις και να επιβαρύνουν τις σχέσεις της Ελλάδας με τους γείτονές της» αναφέρει ο κ. Δρίτσας και καταλήγει: «Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και η κυβέρνηση δεν μπορούν να σιωπούν. Περιμένουμε την άμεση αντίδρασή τους και επισημαίνουμε ότι αυτό το γεγονός δεν μπορεί να υποβαθμιστεί και να περάσει απαρατήρητο».

Ερώτηση έχει κατατεθεί και στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ