Αρχειο

Το Δημόσιο στους δρόμους κατά της διαθεσιμότητας

48ωρη γενική απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σύσσωμο το Δημόσιο βγαίνει σήμερα στους δρόμους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας. Με τη 48ωρη γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας παραλύει.

Συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στις 11.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα. Τριήμερη πανελλαδική απεργία από χθες, Τρίτη , έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ προβλήματα αναμένονται και στο χώρο της δικαιοσύνης με τους δικηγόρους να απέχουν από τις δικαστικές αίθουσες.

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Προβλήματα αναμένονται και στις μετακινήσεις με το τρένο και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Γ.Σ.