Αρχειο

Ανησυχία από νέο σεισμό

Το πρωί στη Φθιώτιδα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Και νέα σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί σήμερα στις 08:46 στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το οποίο αρχικά είχε εκτιμήσει το μέγεθος της δόνησης στα 4,4 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 32 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαμίας.

Μιλώντας στη «Ναυτεμπορική» ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δρ. Ευθύμης Λέκκας, δήλωσε ότι αν και είναι «λίγο περίεργο το φαινόμενο», δεν θεωρεί πως θα υπάρξει πρόβλημα. Ωστόσο, επεσήμανε ότι αναμένονται περισσότερα στοιχεία. Όπως είπε πάντως, τα πράγματα δείχνουν να εξελίσσονται ομαλά.

Από την πλευρά του, και κάνοντας μία πρώτη εκτίμηση, ο σεισμολόγος Στ. Τάσσος δήλωσε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο δονήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας του σεισμού της 7ης Αυγούστου, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα να είναι προπομπός ενός ισχυρότερου σεισμού, ο κ. Τάσσος διευκρίνισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ακριβή πρόγνωση σεισμών και ότι η συζήτηση θα έπρεπε να επικεντρώνεται στο αν είμαστε έτοιμοι να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες που θα είχε μία τέτοια δόνηση.

Γ.Σ.