Αρχειο

Συνελήφθη πολιτικός μηχανικός στα Ιωάννινα

Για απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49092-100862.JPG

Συνελήφθη στα Ιωάννινα ένας 48χρονος πολιτικός μηχανικός για απάτη με ηλεκτρονική υποβολή ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) λόγω της οποίας το ΙΚΑ ζημιώθηκε κατά 28.000 ευρώ. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατήγγειλε πως άγνωστα άτομα είχαν υποβάλει μέσω του διαδικτύου 23 ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις. Είχαν δηλώσει με αυτόν τον τρόπο εικονικά 45 εργαζόμενους ως εργάτες τριών οικοδομικών έργων, αλλά και ημέρες εργασίας που δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματική απασχόληση. Ως εκ τούτου οι ψευδώς δηλωμένοι εργάτες λάμβαναν τα σχετικά ένσημα και τις υπόλοιπες παροχές που προκύπτουν από την ασφάλιση (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα κ.ά.).

Ύστερα από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε έρευνα στο γραφείο του 48χρονου, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, όπου και βρέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μέσω του οποίου υποβάλλονταν οι επίμαχες Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.

Γ.Σ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ