Αρχειο

Όλα του Al Jazeera δύσκολα στην Αμερική

Χαμηλή τηλεθέαση, αντιδράσεις για το πρόγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48618-99894.jpg

Μεγαλύτερη πρόκληση από τo αναμενόμενο αποδεικνύεται το άνοιγμα του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera στην Αμερική. Στην πρώτη του εβδομάδα στον αέρα κατέγραψε απογοητευτικά νούμερα τηλεθέασης αλλά και έντονες αντιδράσεις από θρησκευτικές οργανώσεις και ρεπουμπλικάνους βουλευτές. 

Παρόλο που το δίκτυο στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει επιστρατεύσει μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας, η πιο επιτυχημένη εκπομπή του προσέλκυσε μόλις 54.000 τηλεθεατές σε μια αγορά εκατομμυρίων, ενώ ακόμη και η εκρηκτική κατάσταση στη Συρία η οποία έχει στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στη Μέση Ανατολή δεν φάνηκε αποδοτική για το κανάλι.

Δεν θα ήταν καθόλου εύκολο να αποδεχθούν οι αμερικανοί το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο, κάτι που γνώριζε ο Εμίρης του Κατάρ που το χρηματοδοτεί. Αυτό που δεν φανταζόταν όμως ήταν οι τόσο μαζικές αντιδράσεις.

Το Al Jazeera απευθύνθηκε για πρώτη φορά σε αγγλόφωνο κοινό το 2006 με το άνοιγμά του στη Βρετανία. Αρχικά αντιμετώπισε σκεπτικισμό, ωστόσο δεν άργησε να καθιερωθεί σύντομα ως ένα σοβαρό τηλεοπτικό δίκτυο με σημαντικούς και αξιόλογους συνεργάτες.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ