Αρχειο

Ο Κάτσε είχε λόγο

Τα αλβανικά ΜΜΕ δίνουν άλλη διάσταση στο μπλουζάκι του UCK

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Εργκούς Κάτσε, ο οποίος φωτογραφήθηκε στις 4 του μηνός με μπλουζάκι των εθνικιστών παραστρατιωτικών του Κοσσυφοπεδίου UCK και ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook, έχει δηλώσει ότι δεν γνώριζε τι σημαίνουν τα αρχικά και τι αντιπροσωπεύουν τα μέλη της οργάνωσης. Έχει ζητήσει δημόσια συγνώμη και διέγραψε τη φωτογραφία από το προφίλ του. Ωστόσο δημοσιεύματα στην Αλβανία υποστηρίζουν ότι ο νεαρός δεν φωτογραφήθηκε «τυχαία». Τουναντίον συσχετίζουν το θέμα με την ημερομηνία, καθώς στις 4 Σεπτεμβρίου του 2004 η Εθνική Αλβανίας κέρδισε την Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ακολούθησαν ταραχές.

Στα επεισόδια ο Αλβανός μετανάστης, Γκραμούζ Παλούσι, έχασε τη ζωή του και δύο ακόμα άτομα τραυματίστηκαν από Έλληνα, ο οποίος τιμωρήθηκε με ισόβια. Σύμφωνα λοιπόν με τη διάσταση που δίνεται στη φωτογραφία από κάποια μέσα, η φωτογραφία του Κάτσε με το μπλουζάκι του UCK «ανέβηκε» στο διαδίκτυο για να αποτίσει φόρο τιμής στον Παλούσι. 

Να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει καλέσει σε απολογία τον παίκτη. «Ο Εργκούς Κάτσε, θα βρεθεί ενώπιον της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την επιστροφή του από τις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της χώρας του» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, ενώ το ζήτημα έχει φτάσει μέχρι τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ κ. Ιβάν Σαββίδη που φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος. Ηδη άλλωστε οι διοικούντες την ΠΑΕ έκαναν αυστηρές συστάσεις προς τον παίκτη, ο οποίος εκτιμάται ότι θα τιμωρηθεί.
 

Λ.Χ.