Αρχειο

Η «Ουτοπία» της Maria Pages στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το flamenco σε όλο του το μεγαλείο

Λουκία Μητσάκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Maria Pages, μία από τις κορυφαίες χορεύτριες φλαμένκο στον κόσμο έρχεται στην Ελλάδα με 25 συντελεστές για να μοιραστεί μαζί μας τη νέα της δημιουργία με τίτλο «Ουτοπία». Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το διάσημο Βραζιλιάνο αρχιτέκτονα και στοχαστή Oscar Niemeyer και αφορά σε μια καλλιτεχνική και ηθική αναζήτηση της αντισυμβατικότητας και της λαχτάρας. Σε ένα κόσμο που δείχνει να αδιαφορεί για τις αθλιότητες και που η ανάγκη για φαντασία και ιδεαλισμό γίνεται ολοένα και πιο επείγουσα, το καλλιτεχνικό δρώμενο της Maria Pages έρχεται να μιλήσει για την εκεχειρία, τη δέσμευση, την εξορία, τη ματαιότητα της ζωής και της ανθρώπινης οντότητας. Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από τις καμπύλες γραμμές των έργων ζωγραφικής του Oscar Niemeyer και η μουσική είναι γραμμένη ειδικά για την παράσταση, συμπεριλαμβανομένης μιας σάμπα που συνέθεσε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος στοχαστής.

Η ίδια η Maria Pages αναφέρει τα εξής:«Ο Oscar Niemeyer μου θύμισε ότι δεν υπάρχει ιεραρχία στην ανθρωπότητα – ζούμε όλοι στην ίδια, μία και μοναδική διάσταση. Ο Oscar μού θύμισε ότι εξαιτίας αυτής της ισότητας ξυπνάει η ελπίδα να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Γιατί όλοι κλαίμε και γελάμε. Και όλοι γεννιόμαστε και πεθαίνουμε...» 

Ο δυναμισμός της κίνησης και τα έντονα συναισθήματα που προκαλεί η εν λόγω μουσική υπόσχονται να μας μαγέψουν και δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως θα το καταφέρουν.

8/11- 10/11, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, 210 6980044

Τιμές εισιτηρίων:

Γ’ ΖΩΝΗ: 38 €, 19 € (φοιτητικά- ανέργων )

Β’ ΖΩΝΗ: 48 €

A’ ΖΩΝΗ: 58 €

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 70 €

Έναρξη προπώλησης: ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ