Αρχειο

Θεσσαλονίκη: συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας

Από εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή τις εξελίξεις στην αμυντική βιομηχανία προγραμματίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Με αφετηρία το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, η πορεία θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. 

Η πορεία είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Τετάρτη, ωστόσο, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων κ. Θεόδωρος Αλιόγκας, οι εργαζόμενοι επιδιώκουν συνάντηση με τον υπουργό κ. Θεόδωρο Καράογλου προτού αυτός μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων εν όψει ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους σε εργοστάσια της πόλης και με το βλέμμα στις κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Λίτσα Αμμανατίδου εξέφρασαν σε ανακοίνωσή τους τη «διαχρονική στήριξη» του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΛΒΟ. «Ως ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θα βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΛΒΟ και τις μεθοδεύσεις για απολύσεις», αναφέρουν.

Γ.Σ.