Αρχειο

Σκάνδαλο ΙΚΑ Καλλιθέας: Ελεύθεροι πριν δικαστούν

Η δικαιοσύνη δεν πρόλαβε να εκδώσει απόφαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48013-98954.JPG

Πράσινο φως για να αποφυλακιστούν στις 10 Σεπτεμβρίου οι έξι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο του ΙΚΑ Καλλιθέας, το οποίο προκλήθηκε από την απάτη ζημιά 11 εκατ. ευρώ, ανάβει βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, καθώς για μία ακόμα φορά η δικαιοσύνη δεν πρόλαβε να εκδώσει απόφαση πριν από τη λήξη του ανώτατου ορίου της 18μηνης προφυλάκισης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», το δικαστικό βούλευμα θέτει περιοριστικούς όρους προκειμένου να διασφαλίσει την παρουσία των κατηγορουμένων στη δίκη που διεξάγεται στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων, διατάσσοντας την απαγόρευση εξόδου τους όχι από τη χώρα αλλά και από τα όρια του Νομού Αττικής, υποχρεώνοντάς τους να διαμένουν συνεχώς στις διευθύνσεις κατοικιών που έχουν δηλώσει και παράλληλα να εμφανίζονται 6 φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Το βούλευμα

Το παραπεμπτικό βούλευμα αριθμεί χιλιάδες σελίδες και η δίκη που άρχισε στις 22 Ιουλίου βρίσκεται ακόμα στην εξέταση των πρώτων από τους συνολικά 60 μάρτυρες κατηγορίας -αφού μεσολάβησε και διακοπή περίπου 15 ημερών λόγω θέρους- και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και μάρτυρες υπεράσπισης, απολογίες κατηγορουμένων, εισαγγελική πρόταση και αγορεύσεις πολλών δικηγόρων πριν από την ετυμηγορία.

Οι γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ κατηγορούνται ότι έβγαλαν χιλιάδες επιδόματα-μαϊμού, «φουσκωμένα», αναζητώντας υποψηφίους δήθεν δικαιούχους και ιδιοποιούνταν το μεγαλύτερο μέρος του ποσού.

Ο έλεγχος εντόπισε ζευγάρι που πήρε επίδομα μητρότητας και τοκετού για 8 παιδιά ενώ είχε 2, ενώ ασφαλισμένη εισέπραξε επιδόματα για 3 τοκετούς σε 11 μήνες κ.λπ.

(στη φωτό η πολυτελής κατοικία στην Εύβοια μιας εκ των κατηγορουμένων)

Δ.Κ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ