Αρχειο

Απολογία Σμπώκου με μαντινάδα

Στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Mε μια μαντινάδα ξεκίνησε την Πέμπτη την απολογία του ο Γιάννης Σμπώκος, την οποία του είπε η μάνα του όταν την είδε στον ύπνο του τους μήνες που βρίσκεται στη φυλακή: «Έλα κι ας είναι μια στιγμή -και ύστερα πάλι φύγε - για να δω μια στιγμή - πως η ζωή σου στράφι πήγε».

Ο πρώην γραμματέας εξοπλιστικών προγραμμάτων μίλησε για «αρνητική δημοσιότητα» και «επικοινωνιακό φορτίο» και πως οι πρώτες απολογίες στήθηκαν στο σπίτι του και μετά στους φίλους και τα καφενεία του χωριού του επισημαίνοντας ότι σε κάθε ανακριτική διαδικασία ήταν παρών.

«Με μοναδικό όπλο το θάρρος και την τόλμη πιστεύω ότι θα κερδίσω και αυτή τη μάχη» είπε. Η ζωή του προσέθεσε «είναι καθαρή σαν το νερό», δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής. Και φανερά συγκινημένος υποστήριξε πως η εμπλοκή του στην υπόθεση «διέλυσε τη ζωή» των δικών του ανθρώπων. «Πώς μπορείς να δείξεις επιείκεια στον ίδιο σου τον εαυτό όταν έχεις διαλύσει τις ζωές των δικών σου ανθρώπων και δεν μπορείς να τις συναρμολογήσεις;» αναρωτήθηκε.

«Δεν έχω καμία συμμετοχή» λέει ο Φώτης Αρβανίτης

Νωρίτερα απολογήθηκε ο επιχειρηματίας Φώτης Αρβανίτης, ο οποίος βρέθηκε στον κατάλογο των κατηγορουμένων λόγω της αγοράς ενός οικοπέδου στην Κυψέλη το οποίο κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου με χρήματα του πατέρα της, που κατά τις αρχές προέρχονταν από μίζες. Ο κ. Αρβανίτης γνώρισε τον πρώην Υπουργό στο χώρο του ΠΑΣΟΚ όπου και ο ίδιος εντάχθηκε τα χρόνια της μεταπολίτευσης και ο ίδιος μάλιστα είχε εκλεγεί τέσσερις φορές βουλευτής στο Νομό Φωκίδας.

«Όταν ο Τσοχατζόπουλος μου ζήτησε να προβώ στη συγκεκριμένη αγορά για να βοηθήσει την κόρη του δεν υπήρχε καμία υποψία για ανάμειξη του σε παράνομες δραστηριότητες. Το 2004 άρχισαν τα δημοσιεύματα κουμπώθηκα. Επικοινώνησα μαζί του και του είπα: «Άκη τι γίνεται;». Μου απάντησε ότι δεν είναι τίποτα, πολιτικοί του αντίπαλοι, είπε ο κύριος Αρβανίτης. Και πρόσθεσε πως «εκείνη την εποχή δεν φανταζόμουν ότι θα γίνω κατηγορούμενος. Δεν έχω καμία συμμετοχή στην υπόθεση ούτε όφελος. Ζημιά είχα, όφελος μηδέν».

Δ.Κ.