Αρχειο

Εμπλουτίζονται οι καταλήξεις των διευθύνσεων σε ιστοσελίδες

Εκτός από.com, θα υπάρχουν και .berlin ή .nyc

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47630-98445.jpg

Εμπλουτίζεται ο κατάλογος των καταλήξεων των διευθύνσεων σε ιστοσελίδες(των domains), όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Εκτός από τις καθιερωμένες καταλήξεις, όπως .com, .eu, .gr και τις υπόλοιπες καταλήξεις που προσδιορίζουν την έδρα μιας ιστοσελίδας, πλέον θα μπορεί να προσδιοριστεί και η ιδιαίτερη προέλευση. Συγκεκριμένα ο φορέας του Internet για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών (ICANN) θα διαθέσει μια νέα σειρά καταλήξεων που θα προσδιορίζει πόλεις, όπως για παράδειγμα για την Γερμανία θα υπάρχουν οι καταλήξεις .ruhr για την περιοχή του Ρου, .koeln για την πόλη της Κολωνίας και αναμένεται να ακολουθήσουν το 2014 και οι .berlin και .hamburg για το Βερολίνο και το Αμβούργο αντίστοιχα.

Στέλεχος της εταιρίας Top-Level-Domain GmbH, δήλωσε: «Με αυτόν τον τρόπο λύνονται διάφορα προβλήματα: Προσφέρεται μία νέα ποικιλία ονομάτων domain για όσους έχουν κάποια σχέση για παράδειγμα με την περιοχή του Αμβούργου. Και για τις επιχειρήσεις διευκολύνεται η αναζήτηση και εύρεσή τους συγκριτικά με σήμερα. Θεωρούμε ότι με μία τοπική διεύθυνση θα βελτιωθεί η σειρά εμφάνισης στις μηχανές αναζήτησης. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν έτσι όχι μόνο να παραπέμπουν στην έδρα τους, αλλά και να εντοπίζονται ευκολότερα, ένας παράγοντας πολύ σημαντικός ειδικά για εκείνες που έχουν τοπική εμβέλεια».

Σύμφωνα ακόμη με τον Όλιβερ Ζούμε υπάρχουν σήμερα περισσότερα από 60 νέα Top Level Domains με ιδιαίτερο γεωγραφικό προσδιορισμό. Μεταξύ αυτών είναι και το .nyc για τη Νέα Υόρκη και το .bcn για τη Βαρκελώνη.

Κ.Ν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ