Αρχειο

EBU: τέλος η δορυφορική μετάδοση της ΕΡΤ

Αύριο στις 9 π.μ.

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αύριο Τετάρτη και ώρα 9 π.μ. διακόπτεται η αναμετάδοση του προγράμματος της παλιάς ΕΡΤ τόσο από το δορυφόρο, όσο και από το site της ΕBU (Ένωση των Κρατικών Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών της Ευρώπης).

Η EBU λέει ότι ο λόγος της διακοπής είναι ότι η προσωρινή διάδοχη κατάσταση, η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, ξεκινάει να μεταδίδει δελτία ειδήσεων. Σημειώνεται ότι από τις 12 Ιουνίου, οπότε διακόπηκε το κανονικό σήμα της νόμιμης ΕΡΤ, η EBU μετέδωσε 4,4 εκατομμύρια ώρες προγράμματος, που είδαν σε 8,5 εκατομμύρια streams, περίπου 2,5 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες. Τώρα η Ένωση, επαναλαμβάνοντας προηγούμενη προσφορά της προς τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Παντελή Καψή, είναι πρόθυμη να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση την τεχνογνωσία της, στο ξεκίνημα της νέας δημόσιας τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη στην παλιά ΕΡΤ της Αγίας Παρασκευής έχει συμπληρώσει πάνω από δίμηνο. Από τις κατειλημμένες εγκαταστάσεις, μερίδα των εργαζομένων συνεχίζει να εκπέμπει είδος αυτοσχέδιου προγράμματος, το οποίο η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει «πειρατικό».

Μ.Φ.