Αρχειο

"Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση"

Η Α. Διαμαντοπούλου βρεβεύει 100 διακριθέντες εκπαιδευτικούς στον "Ελληνικό Κόσμο"

3051-8137.jpg
Γιάννα Σαββούρα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4747-23989.JPG

Το Σάββατο 13/3 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" η εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, "Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση". Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η απονομή βραβείων για την αριστεία και την καινοτομία στην εκπαίδευση σε 100 διακριθέντες εκπαιδευτικούς στους τομείς "τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών" , "πολιτισμός" και "περιβάλλον". Η απονομή πραγματοποιήθηκε από την Υπουργό Παιδείας κα Α. Διαμαντοπούλου.

Την εκδήλωση άνοιξαν τα παιδιά της  χορωδίας του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών και το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Και ενώ η Υπουργός Παιδείας ήταν έτοιμη να ανέβει στο βήμα, ωρομίσθιοι δάσκαλοι και καθηγητές που ανήκουν στην Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών εισήλθαν στο χώρο με αποτέλεσμα η εκδήλωση να διακοπεί.

Οι εκπαιδευτικοί ανήρτησαν δύο πανώ διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν στα σύγχρονα σχολεία και την απώλεια των μισθών τους. Η ένταση κορυφώθηκε όταν ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικό της ασφάλειας της Υπουργού και αντιλήφθηκαν το υπηρεσιακό του όπλο στην εσωτερική του ζώνη. Η Υπουργός συνέχισε την ομιλία της, αφού διαβεβαίωσε ότι το Μάρτιο θα πληρωθούν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν πληρωθεί από το Δεκέμβρη και μετά. Βασικός άξονας του λόγου της ήταν η αναγκαιότητα της αλλαγής στην εκπαίδευση, μιας αλλαγής επιθυμητής τόσο από τους γονείς όσο και από τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα έθεσε τον εξής προβληματισμό :"Υπάρχουν δύο επιλογές, η μία είναι να περιμένουμε να τελειώσει η κρίση και μετά να ξεκινήσει η αλλαγή, και η άλλη είναι να ξεκινήσει σήμερα, μέσα στην κρίση."

Τελικά οι υπόλοιπες προγραμματισμένες ομιλίες δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν και η ημέρα συνεχίστηκε με την απονομή των βραβείων. Αξίζει να σημειωθεί η αρνητική στάση τις πλειοψηφίας των παρευρισκομένων- δασκάλων και μη- απέναντι στην κίνηση των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών και του αποτελέσματος που είχε στην αλλοίωση της ροής της εκδήλωσης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Υφυπουργός Παιδείας ΔΒΜΘ κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Μιχάλης Μπλέτσας, ερευνητής/ διευθυντής του MIT Media Lab και ο Γ.Γ του Υπ. Παιδείας ΔΒΜΘ κ. Βασίλης Κουλαϊδής. 

                        

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ