Αρχειο

Πυρκαγιές σε Φθιώτιδα, Αρκαδία, Αχαΐα και Αμφιλοχία

Βρίσκονται σε εξέλιξη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 12.00 στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, στο Μαλατέικο Βάλτου στην Αμφιλοχία και στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας. Σε όλα τα πύρινα μέτωπα έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις . Στις Λιβανάτες 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 αεροσκάφη, στην Αμφιλοχία 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 3 αεροσκάφη και στην Αχαΐα 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο επιχειρούν να ελέγξουν να μέτωπα.

Φωτιά ξέσπασε στις 14.00 και σε αγροτοδασική έκταση στην Κάτω Κουτρουφα στην Αρκαδία. Εκεί βρίσκονται 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη.

Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, δεν επιτρέπεται από σήμερα, Παρασκευή, έως και την Κυριακή η διέλευση οχημάτων και πεζών στις δασικές εκτάσεις και τα περιαστικά δάση των περιοχών για τις οποίες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Το μέτρο θα ισχύει από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου. Παράλληλα, θα ενδυναμωθούν οι περιπολίες από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κ.Ν.