Αρχειο

Κεφαλογιάννη, Μιχελάκης στη Σαντορίνη

Κινήσεις για το «θεαθήναι»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη Σαντορίνη πηγαίνουν σήμερα το πρωί (Παρασκευή) με εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, μετά και το δεύτερο χθεσινοβραδινό μπλακ άουτ στο νησί, μέσα σε τρεις μέρες. Οι υπουργοί αναμένεται απλά να απορροφήσουν την οργή του κόσμου, αφού το θέμα είναι καθαρά τεχνικό και μπορεί να (ξανα)λυθεί μόνο σε επίπεδο ΔΕΗ.

Ο δήμαρχος Σαντορίνης κ. Ν. Ζώρζος δήλωσε ότι σήμερα ή τη Δευτέρα θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στο νησί. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Ζώρζος εξήγησε ότι «προφανώς» αναφέρεται στη ΔΕΗ. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να περνάμε την τουριστική περίοδο σε μια τέτοια κατάσταση», τόνισε. Αλλά και η μηνυτήρια αναφορά  του κ. δημάρχου είναι επίσης κίνηση για το "θεαθήναι", αφού είναι εντελώς αμφίβολο ότι μπορεί να στοιχειοθετηθεί ποινικό αδίκημα, σ΄ένα τεχνικό ζήτημα

Ως γνωστόν, το καινούργο μπλακ άουτ ήρθε μετά από βλάβη σε πυκνωτή, στον ίδιο υποσταθμό όπου είχε σημειωθεί η έκρηξη το βράδυ της Τρίτης.

Πάντως, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις λένε ότι άμεσες επιπτώσεις στον τουρισμό δεν είναι ορατές.

Μ.Φ.