Αρχειο

Δημόσια Τηλεόραση: ελέγχονται οι «577»

Τι λέει ο κ. Καψής και τι οι καταληψίες της ΕΡΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47363-98043.jpg

Λεπτομερέστατα και μία προς μία θα ελεγχθούν οι 577 αιτήσεις των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν για πρόσληψη στο μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, επειδή συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια. Ο έλεγχος θα γίνει από επιτροπές που συγκροτεί ο Ειδικός Διαχειριστής της ΕΡΤ κ. Γκίκας Μάναλης.

Ειδικότερα, καθώς είχε διευκρινιστεί και κατά τη δημοσιοποίηση της σχετικής λίστας, η ανακοίνωση των ονομάτων δεν συνιστά και πρόσληψη, αφού οι επιτυχόντες υποψήφιοι καλούνται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους και τα προσόντα που είχαν αναγράψει ότι διαθέτουν στη σχετική αίτηση, φέρνοντας για έλεγχο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Αν δεν τα φέρουν ή αυτά που θα φέρουν δεν ανταποκρίνονται προς ό,τι είχαν δηλώσει, ο υποψήφιος διαγράφεται από τους πίνακες κατάταξης.

Ο κ. Καψής

Όπως τόνισε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση κ. Παντελής Καψής το πρωί της Τετάρτης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό «η διαδικασία συγκρότησης των σχετικών επιτροπών έχει ήδη ξεκινήσει και έργο τους είναι ο έλεγχος των αιτήσεων. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θ’ ακολουθήσουν οι προσλήψεις.

Ο κ. Καψής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις για πρόσληψη στον ενδιάμεσο φορέα και ανέφερε ότι αυτά θα ελεγχθούν. Είπε, μάλιστα, ότι για το λόγο αυτό δημοσιεύτηκαν και τα μόρια, ώστε «να μπορεί ο καθένας να βλέπει και αν αισθάνεται ότι ο ίδιος έχει περισσότερα μόρια -και πρέπει να ελεγχθεί και ενδεχομένως επειδή έχει κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση, έχει πατήσει ένα λάθος κουμπί, ξέρετε είναι ηλεκτρονικές αυτές οι αιτήσεις- να μπορεί να ζητήσει να μετρήσουν ξανά τα δικά του τα μόρια και να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει».

Από τα λάθη που ενδεχομένως υπάρχουν στις αιτήσεις θα εξαρτηθεί και η ημερομηνία έναρξης κανονικού προγράμματος από το μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Ο κ. Καψής είπε ότι, αν δεν υπάρχουν πάρα πολλά λάθη, η εκπομπή προγράμματος είναι θέμα ημερών.

Ο υφυπουργός ζήτησε, επίσης, να πάψει η κατάληψη στην Αγία Παρασκευή, ώστε να προσληφθούν και άλλοι 1.400 υπάλληλοι. (Η AV έχει ανεβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Καψή).

Οι εργαζόμενοι στην πρώην ΕΡΤ

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ υποστηρίζουν ότι «στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δεν υπάρχει κατάληψη, λειτουργεί κανονικά ο σταθμός και υπάρχει μια στοιχειώδης περιφρούρηση του χώρου, καθώς εκεί υπάρχει εξοπλισμός που είναι χρεωμένος σε συγκεκριμένα άτομα».

Εξάλλου, οι ίδιοι  εκφράζουν και ενστάσεις για τη μοριοδότηση ατόμων που βρίσκονται στη λίστα των 577 και την αξιοπιστία της σειράς κατάταξης.

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ