Αρχειο

Μωρό στα σκουπίδια: σύλληψη δύο υπόπτων

Αιτίες: άγνοια εγκυμοσύνης, φόβος κατακραυγής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47327-97992.jpg

Την άγνοιά της ότι ήταν έγκυος και το φόβο της κοινωνικής κατακραυγής λόγω εξώγαμου παιδιού, φέρεται να επικαλείται η 20άχρονη γυναίκα, που κατηγορείται ότι, μαζί με τη 44άχρονη μητέρα της, πέταξαν το νεογέννητο παιδί της πρώτης στα σκουπίδια, στο Νιοχώρι Ηλείας. Οι δύο ύποπτες έχουν συλληφθεί και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα (Τετάρτη) στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  ilialive.gr, η νεαρή γυναίκα, που φέρεται αλβανικής καταγωγής, ξύπνησε το πρωί της περασμένης Παρασκευής νιώθοντας πόνους στην κοιλιά της. Φώναξε τη μητέρα της, ενώ ο πατέρας της είχε φύγει για τη δουλειά και ο αδερφός της κοιμόταν.

Η μάνα κατάλαβε πως η κόρη της ήταν έγκυος την ώρα που ‘έσπασαν τα νερά’. Η κοπέλα γέννησε στην τουαλέτα και η μητέρα τής έκοψε με ψαλίδι το λώρο. Μάνα και κόρη αποφάσισαν να πετάξουν το νεογέννητο σε κάδο σκουπιδιών. Η μάνα, πάντα κατά την ίδια δικτυακή πηγή, ρωτώντας τι είχε συμβεί, έμαθε για τη σχέση που είχε η κόρη της στην Κρήτη με έναν ομοεθνή της, το διάστημα που έμεναν εκεί. Αλλά η κόρη δεν είχε καταλάβει ότι ήταν έγκυος.

Και οι δύο φοβήθηκαν αντίδραση του πατέρα / συζύγου, αλλά και την κοινωνική κατακραυγή. Έτσι η μάνα, μόλις γέννησε η κόρη της, τύλιξε σε ένα σεντόνι το νεογέννητο – χωρίς καν να κοιτάξουν αν ήταν αγόρι ή κορίτσι – και το πέταξαν σ΄ έναν κοντινό κάδο σκουπιδιών.

Ως γνωστόν το μωρό βρέθηκε νεκρό στη χωματερή από ρακοσυλέκτες. Η αστυνομία, πάντα σύμφωνα με το ilialive.gr, αναζήτησε και βρήκε ποιο απορριμματοφόρο είχε αδειάσει στο συγκεκριμένο σημείο και ποιο δρομολόγιο ακολούθησε. Έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν στο Νιοχώρι Κυλλήνης κι άρχισαν την έρευνα. Οι πληροφορίες οδήγησαν σε μια οικογένεια Αλβανών που είχε μετακομίσει εκεί από την Κρήτη, πριν δύο μήνες. Τα υπόλοιπα προέκυψαν από την ανάκριση των δύο υπόπτων γυναικών.

(Σ.Σ. Η δεκαετία του ΄50 δεν είναι και τόσο μακριά μας)

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ