Αρχειο

Καψής: «Πειρατικό το πρόγραμμα της ΕΡΤ

Να σταματήσει η κατάληψη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47325-97990.jpg

«Πειρατικό» χαρακτήρισε το πρόγραμμα της κατειλημμένης ΕΡΤ ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Παντελής Καψής, ζητώντας από τους καταληψίες ν΄ αποχωρήσουν, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα και με περισσότερες προσλήψεις η νέα Δημόσια Τηλεόραση, η οποία θα εκπέμψει πρόγραμμα σε λίγες μέρες. «Μία Δημόσια Τηλεόραση υπάρχει», τόνισε ο υφυπουργός.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο «Μέγκα», ο κ. Καψής είπε, επίσης, ότι ο μεταβατικός φορέας ξεκίνησε με βάση τα 577 άτομα που ανακοινώθηκαν, οι οποίοι προσλήφτηκαν με βάση τα μόρια που συγκέντρωσαν. Επίσης, έκανε έκκληση ν΄ ανοίξει και πάλι το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να μπορέσουν να προσληφτούν και τα υπόλοιπα 1.400 άτομα, τα ονόματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Η Νέα Τηλεόραση θα έχει περισσότερους από τους 600 εργαζόμενους του ενδιάμεσου φορέα, θα έχει όσους προσλήφτηκαν συν τους 1.400. «Αν θεωρούν αυτοί οι 100 άνθρωποι ότι έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν 1.800 συναδέλφους τους που έκαναν αίτηση -αλλά και άλλους, εκτός ΕΡΤ, να προσληφθούν- κάνουν λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, τόνισε, «έχουν κάνει αίτηση 1.800 άτομα από την πρώην ΕΡΤ», ενώ υπογράμμισε ότι «Η διαδικασία είναι απόλυτα διαφανής. Φάνηκε από τη δημοσίευση των πινάκων, με τα ονόματα και τα μόρια όσων προσλήφτηκαν. Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τις προσλήψεις αυτές, θα έχουμε σύντομα εκπομπή προγράμματος. Οι δίμηνες συμβάσεις θα παραταθούν εφόσον χρειαστεί».

Τέλος ο κ. Καψής είπε: «Έχουμε δεσμευτεί και για το θέμα του ταμείου ανεργίας όσων προσληφτούν στον ενδιάμεσο φορέα».

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ