Αρχειο

«902»: Η αγοράστρια εταιρία δεν υπάρχει!

Έχει γίνει μόνο αίτηση σύστασης…

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κυπριακή εταιρία που αγόρασε τη ραδιοτηλεόραση του «902», ιδιοκτησίας μέχρι τώρα του ΚΚΕ, δεν υπάρχει, αλλά μόνο έχει γίνει αίτηση για σύσταση / έγκρισή της!

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από έρευνα του newsit.com.cy, η κυπριακών συμφερόντων εταιρία A ORIZON MEDIA, την οποία το ΚΚΕ παρουσιάζει ως αγοράστρια του «902», είναι άγνωστη στο μητρώο του Εφόρου Εταιριών Κύπρου. Απλά έχει υποβληθεί, πολύ πρόσφατα, αίτηση για σύσταση / έγκριση της. Ένα απλό γκουγκλάρισμα, εξάλλου, μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η εταιρία δεν έχει καμιά απολύτως παρουσία.

Το ΚΚΕ στην ιστοσελίδα του «902.gr» υποστηρίζει ότι η κυπριακή εταιρία έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία, και ότι όλες οι ενέργειες έγιναν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που υπάρχουν. Παρόμοιες δηλώσεις έκανε σήμερα το πρωί. και ο βουλευτής του κόμματος κ Πρωτούλης. Όμως η έρευνα δείχνει το αντίθετο. Επομένως, πώς γίνεται μια εταιρία η οποία ακόμη βρίσκεται στα χαρτιά, να έχει ήδη προχωρήσει σε πράξη εξαγοράς μετοχών, η οποιασδήποτε άλλη συμφωνία; Νομικά, είναι πιθανό να θεωρηθεί ότι η πώληση βρίσκεται σον αέρα.  

Εξάλλου, το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει ούτε ύψος τιμήματος, ούτε λεπτομέρειες για την τύχη των (απλήρωτων) εργαζομένων, ενώ εξακολουθεί να σιωπά ως προς το ηθικό ζήτημα: το αν έχει δικαίωμα να πουλήσει μια συχνότητα την οποία πήρε δωρεάν από το κράτος, ως πολιτικό κόμμα.

Μ.Φ.