Αρχειο

Άνδρος: Τρία χωριά κινδύνεψαν, ένα εκκενώθηκε

Δήμαρχος: Βοσκοί οι εμπρηστές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47214-97861.jpg

Τα χωριά Μένητες και Μελίδα και το ήδη εκκενωμένο χωριό Πάνω Πιτροφός εξακολουθούν να βρίσκονται σε κίνδυνο σήμερα Δευτέρα στην Άνδρο, καθώς οι προσπάθειες της Πυροσβεστική για την κατάσβεση συνεχίζονται. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη σημερινή ένταση των ανέμων. Για εμπρησμό από κτηνοτρόφους μιλάει ο δήμαρχος του νησιού.

32 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 21 επιπλέον πεζοί, καθώς και δύο ελικόπτερα αντιμετωπίζουν τις εστίες, με βασικό μέλημα η φωτιά να μην επεκταθεί. Στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά οι πυροσβέστες ελπίζουν ότι δεν θα αποτελέσουν σημαντικό εμπόδιο. Το μεσημέρι της Κυριακής η φωτιά πέρασε πάνω από το χωριό Πάνω Πιτροφός, καίγοντας πέργκολες και μελίσσια. Το χωριό είχε εκκενωθεί με επιτυχία. Την Κυριακή λόγω ακριβώς των ανέμων ρίψεις νερού πραγματοποίησαν μόνο δύο ελικόπτερα, ενώ μόνο αργά το απόγευμα λίγο πριν τις 8 επετράπη σε δύο αεροσκάφη να πραγματοποιήσουν δύο ρίψεις πριν αποχωρήσουν.

Βοσκούς, που προσπάθησαν να καθαρίσουν με φωτιά χορτολιβαδικές εκτάσεις για να δημιουργήσουν βοσκοτόπια, κατηγόρησε σήμερα το πρωί ως εμπρηστές ο δήμαρχος Άνδρου κ. Γιάννης Γλυνός.Υπενθυμίζεται ότι η Άνδρος είναι ένα από τα ελάχιστα νησιά των Κυκλάδων με υπολογίσιμα δάση.

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ