Αρχειο

Κίνδυνος κατολισθήσεων στη Φθιώτιδα

Λόγω του σεισμού 5,1 Ρίχτερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47089-97634.jpg

Τον κίνδυνο κατολισθήσεων στα απότομα πρανή της Φθιώτιδας επισημαίνουν οι ειδικοί μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αμφίκλεια μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Αυγούστου. Η δόνηση έγινε αισθητή σε ακτίνα 120 χιλιομέτρων, μέχρι και την Αθήνα, ενώ προκάλεσε φθορές σε πάνω από δέκα παλιές κατοικίες κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Ο δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας Θεόδωρος Ντούρος ζήτησε από τους κατοίκους της Τιθορέας να προσέχουν ενδεχόμενες πτώσεις βράχων το επόμενο 48ωρο. Μετά τον σεισμό εκκενώθηκαν προληπτικά τα δημοτικά καταστήματα γιατί στεγάζονταν σε γερασμένες κατασκευές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 20 χιλιόμετρα. Ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια στο Ρεγγίνι, στη Μενδενίτσα, στην Ανάβρα, στη Δρυμαία, στο Τιθρώνιο, στην Κάτω Τιθορέα, στα Καμένα Βούρλα και στον Αγιο Κωνσταντίνο. Της κύριας δόνησης είχε προηγηθεί προσεισμός 4,1 ρίχτερ, κάτι ασυνήθιστο για την περιοχή σύμφωνα με τους σεισμολόγους. Μετά τα 5,1 ρίχτερ ακολούθησαν τουλάχιστον 30 μετασεισμοί μεγέθους άνω των 2 Ρίχτερ, δείχνοντας ότι το φαινόμενο οδηγείται σταδιακά σε εκτόνωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ