Αρχειο

Μετράνε ζημιές στη Φθιώτιδα

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47072-97616.jpg

Και σήμερα συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, μετά το χθεσινό σεισμό 5,1 Ρίχτερ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή της Αμφίκλειας. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί σημαντικές ή λιγότερο σημαντικές ζημιές σε περίπου 300 σπίτια, στο Ρεγγίνι, την Μενδενίτσα, την Ανάβρα, την Δρυμαία, το Τιθρώνιο, την Κάτω Τιθορέα, τα Καμένα Βούρλα, τον Άγιο Κωνσταντίνο, αλλά και στην Αιδηψό στην Εύβοια. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο δρόμο προς το χιονοδρομικό Παρνασσού. Όσον αφορά τους δύο οικοδόμους οι οποίοι τραυματίστηκαν όταν έπεσε σκαλωσιά, νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση.

Πάντως, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, τονίζουν ότι ο σεισμός δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης, που στο παρελθόν έχει δώσει ισχυρότατους σεισμούς, και βάσει της μετασεισμικής δραστηριότητας εκτιμούν ότι ο χθεσινός σεισμός πιθανότατα ήταν ο κύριος.

Στην περιοχή βρίσκεται και πολυμελές κλιμάκιο μηχανικών του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, προχωρώντας σε αυτοψίες και δίνοντας συμβουλές στους κατοίκους, οι οποίοι παραμένουν ανάστατοι.

Τ.Σ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ