Αρχειο

Συνελήφθη ο εμπρηστής της Βαρυμπόμπης

60χρονος, με πιθανά ψυχολογικά προβλήματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας 60χρονος Έλληνας συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης 6 Αυγούστου στη Βαρυμπόμπη για τους εμπρησμούς που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή. Αποκορύφωμα αυτών ήταν η μεγάλη φωτιά που σημειώθηκε τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας και προκάλεσε την καταστροφή μεγάλης δασικής έκτασης.

Ο 60χρονος εμπρηστής συνελήφθη στης 11:30 το βράδυ, στο παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του 18ου χιλιομέτρου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν εμπρηστών. Στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, βρέθηκε δοχείο με εύφλεκτο υγρό και αναπτήρες.

Οι αστυνομικοί, έχοντας παρατηρήσει πως το όχημα δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίες, παρακολουθούσαν τον οδηγό. Κάποια στιγμή, ο 60χρονος σταμάτησε το όχημα και αφού πέρασε σε χώρο όπου υπήρχαν πεύκα, μάζεψε ξερά χόρτα και ήταν έτοιμος να βάλει φωτιά. Ακολούθησε η παρέμβαση των αστυνομικών και η σύλληψή του.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο συλληφθείς ήταν οδηγός φορτηγών και δεν αποκλείεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα χωρίς όμως να δίνει πειστικές απαντήσεις.

Το μεσημέρι ο 60χρονος άνεργος αυτοκινητιστής θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.