Αρχειο

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Ενώ ο Δένδιας ανακοινώνει έκτακτα μέτρα για πρόληψη πυρκαγιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47010-97538.jpg

Σε ύφεση και υπό πλήρη έλεγχο είναι πλέον η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Σωτήρη Γεωργακόπουλου.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργακόπουλος μετά την ολονύκτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις και τη συνδρομή των εναέριων μέσων από νωρίς το πρωί της 6ης Αυγούστου, η κατάσταση βελτιώνεται και η φωτιά βαίνει προς ύφεση. Όσον αφορά τον πρώτο απολογισμό της πυρκαγιάς, ο αρχηγός του Π.Σ. δήλωσε ότι ευελπιστεί πως οι ζημιές σε σπίτια της περιοχής δεν είναι σοβαρές.

Να σημειωθεί πως φωτιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή της Βαρυμπομπης, στους πρόποδες της Πάρνηθας, και στις 18 Ιουλίου. Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπρησμό αφού πριν από περίπου είκοσι μέρες είχε ξεσπάσει κι άλλη φωτιά στο σημείο που ξεκίνησε η χθεσινή πυρκαγιά.

Στο μεταξύ, σειρά έκτακτων μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, δεδομένων των ύποπτων -όπως είπε- συνθηκών κάτω από τις οποίες τυλίγονται στις φλόγες δασικές περιοχές της χώρας.

«Άλλοτε από εγκληματική αμέλεια άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες -λόγω της ώρας ή της περιοχής- συνθήκες ξεσπούν πυρκαγιές που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος», σημείωσε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από έκτακτη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων του Π.Σ..

Ανέφερε μάλιστα πως σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, οι μισές πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί «οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση». Για τους παραπάνω λόγους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πλήρης ενεργοποίηση της ΕΛΑΣ με συνεχείς περιπολίες στα δάση. Θα απαγορευτεί επίσης η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα περιαστικά δάση από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου «και σε πολλές περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής από τις 06.00 της Δευτέρας 5 Αυγούστου έως τις 06.00 της Τρίτης 6 Αυγούστου σε όλη τη χώρα είχαν εκδηλωθεί 62 δασικές πυρκαγιές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ